torsdag 25 mars 2010

att missa poängen, del två

I en nyligen genomförd undersökning (som jag gärna skulle se detaljer om), påpekas att välbeställda personer jobbar mer än fattiga.

Hmm... jag undrar om det här kanske har någonting att göra med arbetslöshet? Eller med det gamla fackliga kravet om rätt till heltid? Eller med att så många utan pengar hankar sig fram med timanställningar och tillfälliga påhugg? Eller kanske att låginkomsttagare generellt blir utslitna och sjukskrivna? Eller om man vänder på steken, kanske det faktum att vanliga löntagares arbetstid är reglerad med vilken övertid man får arbeta, medan cheferna ofta avtalar bort övertidsersättningen mot mer semester och jobbar livet ur sig?

Jag förnekar inte att personer i ledande ställning jobbar mycket. Men jag förnekar insinuationerna i artikeln om att folk skulle vara fattiga för att dom inte vill jobba. Att som artikelförfattarna hävdar tro att allting bara handlar om prioriteringar är ren och skär idioti. Men det är klart, har man aldrig jobbat inom hemtjänsten och försökt få fler timmar så kanske man inte förstår begreppet att vilja jobba mera men inte få...

1 kommentar: